Αποχώρηση των ΜΑΤ από την Λευκίμμη ζητούν γιατροί και Σωματεία

Την άμεση εκκένωση της Λευκίμμης από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ ζήτησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, τονίζοντας ότι «τάσσεται στο πλευρό των εξεγερμένων πολιτών» αναφορικά με τα σχέδια του κράτους για ανέγερση ΧΥΤΑ στην περιοχή της Λευκίμμης. Σωματεία της Κέρκυρας αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό της γέφυρας στην περιοχή της Μεσογγής, επαναλαμβάνοντας το αίτημα τους για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ανακοίνωση της η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας ζητά την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στην περιοχή για να προστατέψουν την ανέγερση ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουλίου στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα, την 23η ημέρα κινητοποιήσεων. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ένωση αναφέρει ότι «παρατηρούμε για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική κατάσταση του τόπου μας κινείται στα δυο άκρα του εκκρεμούς: Τεμπλόνι – Λευκίμμη. Τασσόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων, γιατί τα δίκαιά τους είναι αυτονόητα. Οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση προφανώς από την αναποτελεσματικότητα, όλων όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων και εν προκειμένω των απορριμμάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε πνεύμα αλληλεγγύης κοινωνικών φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων που είναι δομικά συστατικά της κοινωνίας μας και ουσιώδης παράγοντας για κίνηση και δράση με στόχο την κανονικότητα των πολιτών ΔΗΛΩΝΕΙ:

 

Παρατηρούμε για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική κατάσταση του τόπου μας κινείται στα δυο άκρα του εκκρεμούς: Τεμπλόνι – Λευκίμμη.

Τασσόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων, γιατί τα δίκαιά τους είναι αυτονόητα.

Οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση προφανώς από την αναποτελεσματικότητα, όλων όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων και εν προκειμένω των απορριμμάτων.

Λέμε ξεκάθαρα:

 

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ.

 

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

 

Το φαινόμενο να προσφεύγουν πολίτες ή συλλογικότητες στην Εισαγγελέα για να δικαιωθούν για όσα θεωρούν ότι παραβιάζουν Νόμους και κανόνες και εγκυμονούν ατομικούς ή συλλογικούς κινδύνους, σημαίνει ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί απέτυχαν.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι είναι όλοι οι πολιτικοί είναι φασίστες.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.

Θεωρούμε ότι αυτές οι απόψεις εξυπηρετούν ακριβώς το αντίθετο των λαϊκών κινημάτων.

Ενδεχομένως να φαίνεται ότι επιχειρησιακά πέτυχαν, με την συνδρομή των ΜΑΤ και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Πολιτικά όμως έχουν συντριβεί.

Ο Λαός, όταν έρθει η ώρα, θα αποδώσει τις ευθύνες όπου αναλογούν.

Την ίδια ώρα, σωματεία αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό της γέφυρας στη Μεσογγή το Σάββατο 21 Ιουλίου από τις 7.00 – 9.00 μμ. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων.

Αίτημα τους αποτελεί «η αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από τη Λευκίμμη», ενώ στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και ότι θα ακολουθήσουν αποκλεισμοί στο αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ περιφρουρούν τον επικίνδυνο για την υγεία των οικογενειών μας ΧΥΤΑ/Υ στη Λευκίμμη, δίνοντας με την παρουσία τους αφορμές για δημιουργία επεισοδίων κάθε τρεις και λίγο!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου πέρασε το χθεσινό βράδυ στην Αστυνομία γιατί διαμαρτύρεται για τη δημιουργία και νέας χωματερής στην περιοχή τους, μια περιοχή που ΟΛΟΙ επιβεβαιώνουν ότι είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη!

Τα σκουπίδια – ειδικά στη Βόρεια Κέρκυρα – ξαναγίνονται βουνά στους δρόμους!

Η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ήδη παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ιδιώτες, φορτώνοντας τα βάρη ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού μας.

Οι αποφάσεις για όλα τα παραπάνω, στη δεδομένη χρονική στιγμή, βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλους τους υπόλοιπους κρίκους του αστικού κράτους όπως αυτοί αποτυπώνονται στους συγκεκριμένους συσχετισμούς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κερκυραίων, δηλαδή τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ που συνυπέγραψαν τα πάντα!

Όλοι εκείνοι οι όψιμοι διαμαρτυρόμενοι (π.χ. οι κ.κ. Λαφαζάνης – Σαμοΐλης της ΛΑΕ ή οι παραιτούμενοι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ή δημοτικές καρέκλες και πάει λέγοντας), θέλουν ξανά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, να μας πείσουν ότι «δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν», όταν με μαθηματική ακρίβεια, η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση τη ζωή των λαϊκών οικογενειών ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΚΑΙ ήξεραν ΚΑΙ ξέρουν!

Με τις μεγαλοστομίες τους ακόμα και τούτη τη στιγμή, δεν θέλουν απλά να σώσουν το τομάρι τους, αλλά και την πολιτική που γεννά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα – ακόμα και τα κατασταλτικά. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε κλάδου κάνουν τεμενάδες, πράγμα που τα ταξικά σωματεία γνωρίζουν καλά, μιας και τους έχουν απέναντι, μαζί ή παράλληλα με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, σε μια σειρά χώρους και κλάδους, κάνοντας το λαγό για την εργοδοσία.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών καμία από τις πολιτικές – συνδικαλιστικές δυνάμεις που, πίνοντας νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πολυεθνικών, ψάχνουν στα «επιμέρους» να εντοπίσουν το πρόβλημα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά φτώχεια, υποβάθμιση, ανεργία, σκουπιδαριό μέσα στα σπίτια μας, αμορφωσιά για τα παιδιά μας, αλλά και πολέμους, προσφυγιά!

Έχουν ευθύνη όλοι εκείνοι, που με την ταμπέλα του «ακομμάτιστου» και «δημοκρατικού», σβήνουν τις ταξικές διαχωριστικές γραμμές, καλώντας σε συμπόρευση εκμεταλλευτές και εκμεταλλευομένους, τάχα για το ΚΟΙΝΟ καλό!

Το πόσο ΚΟΙΝΟ μπορεί να είναι ένα τέτοιο «καλό», το γνωρίζουν οι εμποροϋπάλληλοι που καλούνται να δουλέψουν 7 μέρες την εβδομάδα! Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που λιώνουν από την εντατικοποίηση! Οι φτωχοί αγρότες που βλέπουν την τιμή του λαδιού να κατρακυλά! Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που το «θαύμα του τουρισμού» μεταφράζεται σε περισσότερους φόρους, πλειστηριασμούς, αδυναμία να συντηρήσουν επιχείρηση και οικογένεια! Αυτές οι λογικές «ταΐζουν» τους εγκληματίες της φασιστικής ΧΑ όπως έγινε και στις πλατείες των αγανακτισμένων!

Ο αποκλεισμός στη Μεσογγή το Σάββατο, έχει συμβολικό και προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν θα μείνουμε εκεί. ΑΝ δεν φύγουν ΤΩΡΑ οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη και όλο το νησί, το επόμενο ραντεβού θα είναι στο αεροδρόμιο, το λιμάνι και όπου αλλού χρειαστεί.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της γέφυρας στη Μεσογγή που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7/2018 από τις 7.00 – 9.00 μμ.

 

Πηγή: thepressproject.gr