Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των ανοιχτών καταστημάτων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν.

Γι' αυτό η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πραγματοποιεί πανελλαδική απεργία τονίζοντας ότι «ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ώρου, 5νθημέρου, του 40ωρου,κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν».

Με συνθήματα «σκεφτείτε ως εργάτες και όχι σαν πελάτες και στ' αφέντικα μην κάνετε τις πλάτες» και «η κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε, με αγώνες θα την υπερασπιστούμε» πραγματοποίησε τη κινητοποίηση το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης οι διαδηλωτές από το συντονιστικό δράσης σήκωσαν πανό, το οποίο έγραφε «ποτέ δουλειά την Κυριακή, δεν δουλεύουμε, καταναλώνουμε».

Πληροφορίες: efsyn.gr