Αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο Στρασβούργο

Την σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ σε ψήφισμα που προωθείται την προσεχή Τρίτη προς έγκριση από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και με το οποίο έμμεσα καταδικάζονται τα κομμουνιστικά κόμματα και ο «εξτρεμισμός», εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα με σημερινές δηλώσεις της.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το τέρας που λέγεται ΕΕ αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να προωθήσουν το ψήφισμα και να καταδικάσουν τους λαούς που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου αλλά και να εμποδίζουν πλέον ακόμη και τις διαδηλώσεις με το πρόσχημα του εξτρεμισμού.

Αν η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δώσει άλλοθι στην ΕΕ να υιοθετήσει το ψήφισμα και με την σειρά της να δώσει οδηγίες στα κράτη μέλη να το υιοθετήσουν, ουσιαστικά θέλουν να απαγορεύσουν την δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν παραδίδεται σε κανέναν». Η στάση αυτή, σημείωσε η γραμματέας του ΚΚΕ δεν αφορά μόνο του κόμμα της, γιατί αυτή η υπόθεση δεν είναι στενά κομματική, αλλά όλες τις λαϊκές δυνάμεις και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το εν λόγω ψήφισμα. Κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ευρωπαίους πολίτες να «ξεσκίσουν το ψήφισμα», εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι ,τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν θα περάσει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο κρατικός αντικομουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι ο φόβος περί λαϊκών εξεγέρσεων πατάει στο γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν κυριολεκτικά πάνω από πτώματα, προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική σε βάρος των λαών [..] Θέλουν δια πυρός και σιδήρου να καταστείλουν το κίνημα. Δεν θα το καταφέρουν. Είναι όμως ενδεικτικό της πρόθεσής τους να συνεχίσουν τα μέτρα και γι αυτό δικαιολογημένα φοβούνται» είπε η κ. Παπαρήγα.
από zougla.gr

Απέλαση Ιρλανδής ακτιβίστριας από το Ισραήλ