Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη-Στη φυλακή οι ναζί, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολές πόλεις της Ελλάδας τόσο το Σάββατο 15/9 όσο και την Τρίτη στην επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανακοίνωσή της καλεί σε συλλαλητήριο αύριο στις 12 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

«Εμπνεόμαστε από την δυναμική απάντηση των δεκάδων χιλιάδων αντιφασιστών στο Κέμνιτζ της Γερμανίας που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε τους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι σκάνδαλο ότι φτάσαμε στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του και η δίκη των φονιάδων νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη καταλήξει σε καταδίκη ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν στις γειτονιές μας ελεύθεροι. Είναι τεράστια πρόκληση ότι φτάσαμε η Χρυσή Αυγή να απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα.

Θα κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες παντού υπερασπίζοντας πρώτα από όλα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης και λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Στην Ευρώπη, η ακροδεξιά ανεβαίνει διότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τράμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ που επέβαλαν- στην Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιούνη μια συμφωνία του αίσχους. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της και να μην προχωρήσει στη διμερή συμφωνία με τη Μέρκελ που καθιερώνει απελάσεις. Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά. Μαζί να ζήσουμε και να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Η δεξιά και η ακροδεξιά, επιχειρούν να ξαναβγούν με το προσωπείο του διαμαρτυρομένου "πατριώτη" για το όνομα της Μακεδονίας και να χρησιμοποιήσουν τη ΔΕΘ σαν βήμα για κλιμάκωση της εθνικιστικής εκστρατείας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Χρειάζεται να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά, γι' αυτό η διαδήλωση στην ΔΕΘ είναι ένα βήμα πηγαίνοντας προς τα μεγάλα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη.

Στις 15 Σεπτέμβρη θα διαδηλώνουμε μαζί με το κίνημα στην Αυστρία και την Γερμανία. Το αντιρατσιστικό κίνημα στην Αυστρία και τη Γερμανία συντονίζεται και οργανώνει κοινή διαδήλωση στο Πασάου, στα γερμανοαυστριακά σύνορα., ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων και στα ρατσιστικά μέτρα της Μέρκελ, του Ζεεχόφερ και του Κούρτς και απαιτούν ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα όπως στην Αθήνα, τα Χάνια, τη Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο κα.