Ανεπιθύμητος στη Λάρισα ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης - Φυγαδεύτηκε από τον Βόλο

Με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στη Λάρισα από το Δήμο Λαρισαίων εκδόθηκε η ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει, «σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού». Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί σε κινητοποίηση για την ακύρωση τη σύναξης που οργανώνει η εγκληματική φασιστική Χ.Α. το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Imperial». Φυγαδεύτηκε από τον Βόλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων:

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  το Σάββατο πρόκειται να βρίσκεται στην Λάρισα, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.  

Είμαστε σίγουροι ότι η «πολιτική εκδήλωση» της Χρυσής Αυγής, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα μίσους κατά της δημοκρατίας. 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό,  τον ρατσισμό και σε ιδεολογίες που κινούνται πέρα και έξω από τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, δηλώνει ότι ο εν λόγω βουλευτής είναι ανεπιθύμητος στη Λάρισα.  

Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες  θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα  του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού.  

Φυγαδεύτηκε από τον Βόλο

Αναστάτωση προκλήθηκε έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Μαγνησίας, «Άστρα», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, στον δημοσιογράφο του σταθμού, Δημήτρη Μαρέδη.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη και η φιλοξενία του από τον τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε την συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Γαλλίας – Κοραή, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, των Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο και Μιχαλολιάκου με αναφορές στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά.

Η συνέντευξη διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε, ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τα γραφεία του «Άστρα» φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ. Ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, συνοδευόμενος από τον συνάδελφο του, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, εξοπλισμένοι με κράνη και ξύλα και συνοδευόμενοι από συντρόφους τους αντίστοιχα εξοπλισμένους φυγαδεύτηκαν από την είσοδο του γκαράζ του κτιρίου του Astra που βρίσκεται επί της οδού Κοραή, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν λίγο μετά τις 4.00.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας: Να ακυρώσουμε τη φασιστική φιέστα της Χ.Α και του Κασιδιάρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί σε κινητοποίηση για την ακύρωση τη σύναξης που οργανώνει η εγκληματική φασιστική Χ.Α. το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Imperial», στις 18.00 στην πλατεία Αβέρωφ, "για να απομονώσουμε και να αποτρέψουμε τη διεξαγωγή της".

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

"Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, της αδυναμίας του κεφαλαίου να πετύχει τα προηγούμενα ποσοστά κερδοφορίας, επιχειρείται μια στρατηγική ανασυγκρότηση του καπιταλιστικού συστήματος ιδιαίτερα μέσα από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Έξω από τα σύνορά τους, ο πόλεμος, η ισοπέδωση χωρών και ο ξεριζωμός ολόκληρων λαών αποτελούν επιτυχημένες «αναπτυξιακές» πρακτικές. Εντός συνόρων η λιτότητα, η ανεργία και η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, χωρίς σε καμιά περίπτωση να αποκλείονται πολεμικές συγκρούσεις και εδώ. Σε αυτό το περιβάλλον είναι που οργανώσεις όπως το ISIS στη Μ.Α., οι Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία, η Χ.Α στην Ελλάδα και οι υπόλοιπες ακροδεξιές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για την υπεράσπιση της εξουσίας και της κερδοφορίας των τραπεζών και των μονοπωλίων.

Ειδικά στην Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια μνημονίων και κοινωνικής καταστροφής, οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προμετωπίδα τους εφοπλιστές πριμοδότησαν τη Χρυσή Αυγή. Έχουν γνώση για τις καλές σχέσεις Χίτλερ-Μουσολίνι με τις μεγάλες βιομηχανίες (Krups, Ford, προγόνους της Siemens και τις Bayer, Fiat και τόσες άλλες), έχουν ακόμα ζωντανή τη μνήμη για τη χρήσιμη για αυτούς Χούντα, μαθαίνουν για τις άριστες σχέσεις Trump, Le Pen, Farage με το τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο των χωρών τους. Μέσα από τα Μ.Μ.Ε τους, την ανοχή των αστικών κομμάτων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ατιμωρησία και την ομαλή ενσωμάτωση της ναζιστικής ιδεολογίας και δολοφονικής πρακτικής της στην αστική δημοκρατία επιδιώκουν τη δημιουργία εντός και εκτός κοινοβουλίου μιας Χ.Α., αποτελεσματικού τάγματος κρούσης για την αναχαίτηση του εργατικού κινήματος.

Δεν είναι κρυφή η μέχρι τώρα δράση της. Πογκρόμ απέναντι στους μετανάστες και Έλληνες εργάτες, δολοφονίες Λουκμάν και Φύσσα, στοχευμένες επιθέσεις στους ναυτεργάτες στο Πέραμα, δημιουργία εργοδοτικού σωματείου εκεί, παρεμπόδιση σε παιδιά προσφύγων να πάνε στα σχολεία. Αλλά και εντός Βουλής ψηφίζουν φοροελαφρύνσεις για να μην χάσουν τα υπέρογκα κέρδη τους οι εφοπλιστές, στηρίζουν ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνεννοούνται με Μπαλτάκους και Σαμαράδες. Παίζουν καλά το ρόλο τους, κατηγορούν φτωχούς για τη φτώχεια που οι πλούσιοι επιβάλλουν στο λαό.

Είναι λοιπόν, χαρακτηριστική των προθέσεών τους και προκλητική τόσο η σιωπή ιχθύος της δημοτικής αρχής, όσο και η αποδοχή από μεριάς του ξενοδοχείου IMPERIAL  της εκδήλωσης του Κασιδιάρη και της συμμορίας του. Καμία ανοχή, καμία υπομονή σε αυτούς που τρέφουν το αυγό του φιδιού.

Μέσα σε όλα αυτά και μπροστά σε μια νέα συμφωνία λιτότητας και φτωχοποίησης που θα επιβάλλουν ΔΝΤ-ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το εργατικό κίνημα και τη νεολαία σε γενικό συναγερμό. Μόνο μέσα από ένα νέο εργατικό κίνημα, ανεξάρτητο από τις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες του, στη βάση του συντονισμού όλων των σωματείων μπορεί να νικηθεί ο φασισμός και να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον χρειάζεται.

Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη φασιστοσύναξη.

Όλοι/ες το Σάββατο 11/3 στις 18.00 στην πλατεία Αβέρωφ για να απομονώσουμε και να αποτρέψουμε τη διεξαγωγή της.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ".