Ακόμη ένας νεκρός στον κλάδο των διανομέων

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των διανομέων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας καθώς ένας ακόμη εργαζόμενος έφυγε από τη ζωή μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στην εντατική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα διανομέων είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ο συνάδελφος μας χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που παραβίασε STOP εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με σοβαρότατα τραύματα στο νοσοκομείο. Ο θάνατος-δολοφονία του Λάζαρου για ένα κομμάτι ψωμί είναι άδικος και η αδικία μας εξοργίζει! Είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία 2 χρόνια!. Καταγγέλλουμε τους εργοδότες γιατί μας δολοφονούν για 3€/ ώρα και μας κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους! Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που μας χρονομετρούν, μας αναγκάζουν να τρέχουμε, να δουλεύουμε 10-12ώρες την ημέρα χωρίς διάλλειμα, αντί να κάνουν προσλήψεις! Καταγγέλλουμε τους εργοδότες  που μας έχουν ανασφάλιστους η υποασφαλισμένους γιατί δήθεν «δεν βγαίνουν», ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο! Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας  βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά αν διαμαρτυρηθούμε μας απολύουν! -Καταγγέλλουμε όλους όσους ψηφίσαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, δήθεν για να φέρουν την «ανάπτυξη», αλλά τελικά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση, το θάνατο! Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι διανομείς, σηκώσαμε κεφάλι και οργανωθήκαμε και δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!» αναφέρει η επιτροπή αγώνα τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας  για την αξιοπρέπεια μας, για την ίδια μας τη ζωή!

Επιπλέον καλούν τους εργαζόμενους να γραφτούν στο συνδικάτο απαιτώντας παράλληλα να βγει άμεσα η εγκύγκλιος για θέματα υγιεινής και ασφάλειας όπως δέσμευτηκε το Υπουργείο Εργασίας. Τέλος ζητουν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του ΕΦΚΑ για ανασφάλιστους και υποασφαλισμένους εργαζόμενους και να κηρυχτεί άμεσα υποχρεωτική η κλαδική ΣΣΕ στον επισιτισμό.

«Καλό ταξίδι Λάζαρε! Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του. Τους νεκρούς μας τους τιμάμε με τους αγώνες μας!»