Ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα με θύμα διανομέα στα Χανιά

Άλλος ένας εργαζόμενος διανομέας με μηχανάκι έχασε τη ζωή του τις ημέρες των γιορτών. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 23:30 την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ ο 27χρονος από τα Χανιά εκτελούσε διανομή, καθώς εργαζόταν τα βράδια ως διανομέας για να συντηρεί την οικογένεια του (πατέρας δύο παιδιών 2 ετών και 8 μηνών αντίστοιχα).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

«Οι υπαίτιοι γνωστοί: α) Αυτοί που μας βάζουν να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι και αν τα απαιτήσουμε μας στήνουν καρτέρι μας χτυπούν στέλνοντας μας στο  νοσοκομείο, όπως το συνάδελφο     στο Περιστέρι στις 21/12/18, β) αυτοί που μας απειλούν να πάμε για δουλειά ακόμα κι  άρρωστοι κι αν δεν υποκύψουμε μας ξυλοκοπούν με σιδερογροθιές στέλνοντας μας στο  νοσοκομείο, όπως το συνάδελφο μας στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης, γ) αυτοί που αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας απολύουν και μάλιστα μας ζητάν και 200.000€ γιατί τους συκοφαντούμε... αυτοί που μας λένε ότι τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουμε στο μαγαζί είναι μέρος του μισθού μας!!! δ) αυτοί που μας κλέβουν το δώρο των Χριστουγέννων ε) αυτοί που συνεχίζουν να αρνούνται να μας παρέχουν το μέσο μεταφοράς, τις βενζίνες, τη συντήρηση και τον εξοπλισμό, όπως ορίζει ο νόμος κτλ.

Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν κι όλες οι κυβερνήσεις που αφήνουν τους «επιχειρηματίες» στο απυρόβλητο, τους προστατεύουν με τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίσανε, κάνοντας τα «στραβά μάτια» στην σωρεία εργοδοτικών παραβάσεων που επώνυμα καταγγέλλουμε, στις επιθέσεις που δεχόμαστε από μαφιόζους εργοδότες κτλ».