in

6.000 Παλαιστίνιοι έχουν απομείνει στον καταυλισμό του Γιαρμούκ

6.000 Παλαιστίνιοι έχουν απομείνει στον καταυλισμό του Γιαρμούκ

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι βασικός στόχος του Οργανισμού πλέον είναι να στηρίξει όσους έχουν εγκαταλείψει το Γ

Μόλις έξι χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν ακόμη στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, στα περίχωρα της Δαμασκού, μετά τις σφοδρές μάχες και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) προκειμένου να τον καταλάβουν, ανέφεραν σήμερα οι συριακές αρχές.

Όταν το ΙΚ εξαπέλυσε την επίθεσή του, στις αρχές του μήνα, στο Γιάρμουκ είχαν απομείνει 18 χιλιάδες άνθρωποι, από τους 160 χιλιάδες που ζούσαν εκεί πριν από τον πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα με Σύρους αξιωματούχους αλλά και με εκπροσώπους του ΟΗΕ, οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκατασταθεί πλέον σε άλλες περιοχές, κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Η κατάσταση στον καταυλισμό είχε επιδεινωθεί από το 2013, όταν πολιορκήθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να οδηγηθούν στη λιμοκτονία.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι βασικός στόχος του Οργανισμού πλέον είναι να στηρίξει όσους έχουν εγκαταλείψει το Γιάρμουκ.  

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Γιάρμουκ βρίσκονταν πλέον σε αδιέξοδο αφού είχαν να αντιμετωπίσουν από τη μία τους ένοπλους τζιχαντιστές του ΙΚ μέσα στον καταυλισμό και τις κυβερνητικές δυνάμεις απ’ έξω.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Disarm NYPD: Από την καταστολή στην απο-αστυνόμευση, του Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου

Κομμάτι για 2: Μια παράσταση για 2 ηθοποιούς και για το χώρο ανάμεσα