11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη-Μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο  Πάρκο της ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου) στη Θεσσαλονίκη η11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2018. Η ποδηλατοδρομία αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το Πάρκο ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις πριν και μετά από το δρώμενο. Η διοργάνωση έχει ως κεντρικό σύνθημα να μπε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ
 16:00 Bodypainting
Καλλιτέχνες & ερασιτέχνες δημιουργούν έργα τέχνης στα σώματα στέλνοντας μηνύματα. Μαζί μας και το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣκαι η έκθεση ζωγραφικής με Γυμν@ Ποδηλάτ@.
17:00 Μουσικές-Δρώμενα 
+ My Checkpoint ενημέρωση & γρήγορη εξέταση για HIV και ηπατίτιδες B και C.
+ Δικαιώματα των ζώων Dreamdancers
+ Ε ΟΧΙ και το νερό + ΣΕ ΒΙΟΜΕ
+ Αφύπνιση Σώματος με την Christina Kottori.
+ Acro-Yoga by Berit
+ DJ set Captain K (Kostas Kapetanakis)
 19:00 ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 
 21:30 Πάρτι 
+ LIVE Batala Salonica αφροβραζιλιάνικα κρουστά samba reggae
+ LIVE Κρούση (ομάδα κρουστών) αφρικάνικα ρυθμοί.
+ DJ Alexx Alex Avdarmanis + DJ Γυμνός Ποδηλάτης Costa Terzo
+ Θεατρικοί Ισορροπιστές από το ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ
# στον χώρο Vegan κουζίνα αλληλεγγύης room39 # refugee & homeless support
——
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει:
• ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ. H νέα απειλή για την φυσική ομορφιά, το περιβάλλον, το άνθρωπο και τα ζώα, είναι η εξόρυξη υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). • Στασιμότητα, στην βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την συνεχιζόμενη “καταστροφική” επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής.
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.
Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αυτο-οργανώνεται από την συλλογικότητα Gymnosophy και ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες.»