Οι προκλήσεις σε όσους αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από την Eldorado Gold φαίνεται ότι όχι μόνο συνεχίζονται αλλά παίρνουν και σοβαρή τροπή μετά το περιστατικό στην Μ. Παναγιά όπου κάτοικος του χωριού και μέλος του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού δέχθηκε, χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενο, επίθεση από εργαζόμενο της εταιρείας και εκπρόσωπο του σωματείου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, σοβαρά χτυπημένος. 

Παρέμβαση στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου έκαναν κινηματογραφιστές για την Ειρήνη από την Τουρκία ζητώντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των κινηματογραφιστών σε όλο τον κόσμο ενάντια στην καταστολή, και την παραβίαση των δικαιωμάτων που συντελείται στην Τουρκία από την κυβέρνηση. 

Οργή έχει προκαλέσει στα προάστια του Παρισιού η κακοποίηση αφροαμερικανού από αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και τον βίασαν με γκλομπ. Το συμβάν έγινε στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά όπου για τέταρτη μέρα σημειώνονται επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν γίνει 12 συλλήψεις και περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν. 

"Δεν μοιραζόμαστε την αισιοδοξία της εταιρίας ως προς την “επενδυτική της πρόοδο”. Το επόμενο διάστημα μοιάζει να την φέρνει αντιμέτωπη με τις ευθύνες της – τις οποίες έχουμε καταδείξει εδώ και χρόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ’ταν τουλάχιστον απαράδεκτο – αν όχι παράνομο – να δοθούν περαιτέρω άδειες από το ΥΠΕΝ" τονίζει το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές σχετικά με διαρροές της εταιρείας ότι προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του μεταλλείου της Ολυμπιάδας.

Ο Pablo Larrain συστήνεται στην Αμερική με αυτό το ιδιαίτερο βιογραφικό φιλμ, αφιερωμένο στην εμβληματική Τζάκι Κένεντι. Για ένα σκηνοθέτη από τη Χιλή, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας αποτελεί καταγγελία στη δικτατορία του Πινοσέτ, φάνταζε εξωπραγματικό να καταπιαστεί με την προσωπικότητα και την ιστορία της διασημότερης Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρακολουθώντας, όμως, τη Jackie γίνονται αμέσως εμφανείς οι ομοιότητες με τους χαρακτήρες που συναντήσαμε στο “No”, στον “Tony Manero” και το “Post Moderm”.

Εκδήλωση με τίτλο:" H έμφυλη διάσταση στο προσφυγικό" διοργανώνει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28/1 στις 19.00 στο Μικρόπολις (Βενιζέλου & Βασιλ. Ηρακλείου γωνία).

Στο πάνελ συμμετέχουν: η Ελιάνα Καναβέλη από το πολιτικό περιοδικό Βαβυλωνία, η Narim Kanjuo, μέλος του project φιλοξενίας προσφύγων του Μικρόπολις και μέλος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης με εισήγηση

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 17:00, στο Κτίριο ΒΕΠΙ (4ος όροφος), το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής & Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του ΑΠΘ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Πολιτικές Υγείας.

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες στα περισσότερα καμπ της Θεσσαλονίκης που ο χιονιάς τα βρήκε παντελώς απροετοίμαστα. Στις κακές  καιρικές συνθήκες και τις παρατεταμένα χαμηλές θερμοκρασίες έρχονται να προστεθούν τα προβλήματα στην παροχή νερού και την θέρμανση.

Tην άμεση λήψη έκτακτων μέτρων για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά στεγάζονται σε αξιοπρεπή και ζεστά καταλύματα που είναι κατάλληλα για τον χειμώνα ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι π πληθυσμός των hotspot πρέπει να μειωθεί στην προβλεπόμενη δυναμικότητά τους, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή καταλύματα στην ηπειρωτική χώρα. 

 Όταν όλες οι πολιτικές αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς

Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού -ποσοστό πάνω από 70%- είναι μισθωτοί, η αδυναμία και πολλές φορές η ανυπαρξία συνδικάτων και οργανώσεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας καθιστά αυτήν την πλειοψηφία χωρίς φωνή και  δραματικά αόρατη στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση.
Οι άλλες κοινωνικές τάξεις φυσικά είναι οργανωμένες.

Η άρχουσα τάξη αυτονόητα.

Pages